Musik på TV

Det finns två kategorier av musikprogram som jag tycker är riktigt bra, och det är två raka motsatser. Antingen gör man som igår och sänder en konsert utan massa prat och konstigheter, nu var det en avkortad konsert, men det gjorde inget.

Den andra typen av program grottar ned sig djupt i en låt, en artist eller en musikstil och där är istället fakta, åsikter det som håller liv i programmet och musiken bara bildar kittet som håller ihop allt.

20140502_213322000_iOS20140502_213040000_iOS

Brolle från Folkparken visades tyvärr väldigt sent igår, men finns att se på SVT-play under maj 2014. Konsertens svaga stund var när Anne-Lié Ryde äntrade scenen som gästartist. Styrkan är att se att det inte behöver vara 100 kilo pyroteknik och en gigantisk scen för att skapa musikglädje.

Eighties

Programserien Eighties, som sänts ett par gånger på SVT, var ett strålande exempel på en serie där det musiken hamnar i fokus på ett helt annat sätt.

Se gärna detta korta klipp från uppföljaren nineties på SVT-play, så hoppas jag på ännu en reprisserie och fler program i samma stil.

Uppdatering: Äntligen kom jag på vilket musikprogram som är min absoluta favorit. Hitmusikens historia, se tidigare blogginlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − fyra =