Okej är inte längre okej…

Igår kom beskedet att tidningen Okej läggs ned. Beskedet var inte oväntat och själv har jag inte läst den på mycket länge då jag inte ansett mig tillhöra målgruppen. Däremot så kommer jag snart införskaffa både boken och skivan som gavs ut i Okej’s ära under slutet på 2010.

Trance dance var ett av banden som ofta dök upp i Okej. Dom fick två listtvåor på Svenska topplistans singellista, samma låtar toppade trackslistan men betydligt fler låtar dök upp på olika dansgolv under andra halvan av åttiotalet. Gruppen bestod till att börja med av Ben Marlene, Pelle Pop och tvillingarna Susanne och Yvonne Holmström. Alla utom Pelle är finlandssvenskar från allra sydligaste Finland. Gruppen splittrades 1990, då deras korta storhetstid redan var över.

“Do the dance” var deras tredje singel och släpptes 1986. Den följdes av första riktiga hiten “Hoodo Wanna Woodo”. Jag gillar den för glädjen och dom visar sin färglada stil som jag minns från Okej-tiden.

 
Trance Dance–Do the dance

1987 släpptes den första listettan “Don’t say go” som jag antar är den låten som de flesta förknippar med Trance dance.

Trance Dance–Don’t say go

Den lite rockigare och enligt mig bästa Trance dance låten är You’re gonna get it från 1988. Den var deras andra tracksetta och finns även i en skön Vilda västern-mix. När trippel-cd’n ”Okej – tiden vi aldrig glömmer 1980-1989” sattes ihop valdes ”You’re gonna get it” till CD1 som består av enbart Svensk musik.

Trance Dance–You’re gonna get it

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

två × fyra =