OS är över… nästan

Nu kan jag börja summera mitt Sommar OS 2008

  • Jag har sett mycket mindre än jag trodde och hoppades. Att kombinera rollen som föräldraledig pappa, inskolning på dagis och nattligt OS-tittande gick inte så bra som jag hade tänkt mig.
  • Sverige har floppat rejält. Förutom tre grenar som faktiskt blev kul att se. Pingis, tennis och cykel.
  • Tänk vad många Svenskar som underpresterat detta OS. Personliga rekord är något vi räknar med i både simning och friidrott under en så här stor tävling. Tyvärr har det inte blivit så många av den varan.
  • Konstsim och segling var de sporter jag minst av allt gillade att se i år. Konstsim, för att det är konstigt… och segling för att den inte alls fungerade som TV-sport. Inte ens kommentatorerna hade en aning om vad som hände under seglingen.
  • SVT har lyckats ganska bra med sändningarna. Men det finns alltid missar som irriterar. När jag vaknade idag så ville jag se semifinalen i bordtennis. Jag slog inte på text-tv eftersom SVT aldeles för ofta avslöjat det vi inte vill veta där. Det meddelades att matchen skulle gå i repris efter fotbollen. Vilket den också gjorde, efter att dom under tre minuter visat slutet på matchen!

Nu ser jag fram emot handikapp-OS där SVT storsatsar i år och kommer visa några minuters direktsändning. Två repotrar skickas ner till dessa spel dit Sverige skickar 63 aktiva. Hur många reportrar som varit på plats för Sommar-OS vet jag inte, men jag gissar att halva TV-huset varit där på ett eller annat sätt. För er som undrar hade vi 133 aktiva i peking de här två veckorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 1 =