Popkungen har blivit 50-år

Tycka vad man tycka vill om Michael Jackson, men han har hunnit med en hel del under sina 50 första år. Enligt wikipedia är det bara sex personer som sålt mer än 500 miljoner skivor och Michael är en av dom. Sin första USA-etta fick han redan som 12-åring med låten Ben, då tillsammans med sina bröder i Jackson 5.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JQyvQWrGE1g[/Youtube]

Jackson 5 – Ben

Jackson 5 tiden missade jag helt och liksom så många andra förstod jag Michael Jacksons storhet när han släppte Thriller. Den 13 minuter långa videon till Thriller var en riktig höjdpunkt när den spelades på svensk TV. På den tiden hade jag inte tillgång till MTV och musikvideos var något nytt i den formen.

På dansgolvet finns det en låt som bitit sig fast ordentligt i min hjärna, Billie Jean. Jag har en remix som jag mer än gärna spelar när jag fått ett par öl i mig som var väldigt populär på svenska diskotek under slutet på 90-talet. På skivan står tyvärr ingen information alls om remixen. När jag satt och letade efter den hittade jag en lite småskoj akustisk version istället som jag delar med mig av.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c2MgwAJrfXo[/Youtube]

Chris Cornell – Billie jean

Välgörenhetslåten We are the world som han skrev tillsammans med Lionel Richie är en låt som jag har pinsamma minnen till. Mina vänner hittade ett band där jag sjöng låten, riktigt dåligt och det har jag fått höra många gånger efter det. Låten är riktigt bra, men den engelska ”konkurrenten” Do they know it’s christmas är två snäpp bättre.

När jag läste på wikipedia såg jag att ljudboken till ET som Michael Jackson läste in har fått en Grammy. Jag hoppas att Michael kan komma tillbaks som artist en gång till och att vi slipper mer skandaler omkring honom. Jag avslutar med Wierd Al’s parodi på Jacksons Bad. Båda versionerna spelades en hel del på min skivspelare på den tiden dom var aktuella.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p9Zt8mn14hY[/Youtube]

Weird Al Yankovic – I’m Fat

1 reaktion på ”Popkungen har blivit 50-år”

  1. Ja, en underbar artist har fyllt år, en enastående artist som är grym. Ingen kan dansa som MJ och det finns ingen som kommer i närheten av King Of Pop Michael Jackson.

    Hare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 10 =