Små små tankar om livet

Idag skulle pappa fyllt år. Han skulle fått gå i pension, vilket han såg fram emot och han skulle börja koppla av. Självklart skulle han inte sitta still så mycket ändå, men att slippa långa nattpass på jobbet och kunna göra det han vill, när han vill var ändå en dröm som aldrig gick i uppfyllelse.

Jag har kopplat av en timma med en bra bok nu och bara gjort precis det som kändes rätt för stunden. Lillkillen vaknade till så det blev inte mer än en timma, men ändå. Nu är jag inte som min pappa, kanske tvärt om och jag tar mina pauser, annars blir jag galen.

Jag önskar att dygnet hade 50 timmar, veckan hade 20 dagar och det fanns en chans att dela upp sig för att kunna göra det jag vill, det jag tycker känns rätt och det som förväntas av mig. Julafton är en sådan dag som jag skulle vilja kunna vara på tre ställen samtidigt. Med svärfar, mammas familj och pappas familj. Nu kommer jag inte kunna vara det… Tänk om dygnet hade 50 timmar, då skulle man sova bättre.

Någonstans är jag säker på att pappa har det bra… hur, var och varför spelar ingen roll, bara att han har det bra.

Grattis på födelsedagen pappa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 + tjugo =