Sämsta covern

Återigen har en tidning utsett bästa och sämsta covern genom tiderna, aftonbladet listar Total guitars lista.. Då covers är något som ligger mig varmt om hjärtat så kan jag inte säga att jag håller med helt, men musik är personligt.

Det görs så många covers varje dag och att då välja ut en cover som en av världens största sångerskor gjort live och aldrig spelat in på en egen känns som ett oväntat val. Gå gärna in på aftonbladet och rösta, men eftersom urvalet där är ganska begränsat får ni gärna skriva vilka covers ni gillar eller ogillar som kommentar här i min blogg.

Sämsta covern enligt Total guitar är Celine Dion då hon sjunger You shook me all night long som AC/DC gjort tidigare. Jag vet att hon gjorde den i duett med Anastacia 2002 och denna version har VH1 gett ut på både DVD och CD, DVD’n står sedan länge i en hylla här hemma. Trots att den aldrig gavs ut på skiva och är utsedd till sämsta covern så gick den upp på flera listor runt världen. Det finns självklart fler som gjort covers på låten och en lista finns på wikipedia (engelsk sida).

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FONt47Z0KZg[/Youtube]

Celine Dion – You shook me all night long

 

Jag vill då nämna tre covers som jag gillar:

1. Klassikern: Elvis Presley – Hound dog

Big Mama Thorton gjorde den flera år tidigare och riktigt bra, men Elvis är kungen.

2. Svenska översättningen: Ainbusk – Förevigt nu

Eftersom jag älskar Forever young med Alphaville och Ainbusk gav låten ett helt nytt liv för mig så måste den med på min lista.

3. Det lilla coverbandet: Copyrats – Runaway

Copyrats är en personlig favorit. Visst, det är inte något revolutionerande i deras version av Bon Jovi’s Runaway, men det måste det inte vara för att jag ska gilla det. Lyssna gärna själv på Copyrats hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 1 =