Söndagsutflykt på mässa

Frugan tog bilen till jobbet igår och jag bestämde mig för att gå ut och gå en lång prommenad. Målet var att killen skulle få titta på lite hästar vid Säby gård, vilket tar någon timma att gå till. Efter att ha gått en halvtimma så började foten hugga till och jag valde att ta bussen en bit för att orka dagen. När vi äntligen var framme vid hästhagarna hade lillkillen somnat och eftersom jag sett hästar förr så funderade jag på vad jag skulle hitta på istället.

Radiostyrt flygplan i full fart Jag hade tidigare läst om något som heter skaladagarna på Barkarby flygfält som skulle vara kul att titta på någon gång. En stor mässa utomhus med radiostyrda flygplan, bilar och annat smått och gott. Att ta sig dit utan bil var ingen barnlek då jag inte visste riktigt var infarten till mässan låg, men jag chansade och tog bussen från Säby gård till Akalla. Efter att ha sprungit över den vältraffikerade hanstavägen var det en hel kilometer att gå på smala grusvägar där bilarna köade för att både åka in och ut från området.

Mässan var riktigt skoj tyckte både jag och lillkillen som nu vaknat igen. Att leksaker kan vara dyra visste jag, men att köra ett radiostyrt flygplan med dubbla jetmotorer som kostade 150 000 norska kronor plus en massa arbetstimmar är kanske inte riktigt en lek. Då jag inte är någon proffsfotograf och absolut inte har utrustning för att ta kort på ett flygplan som flyger förbi i 400 kilometer i timman så tror jag att ni får titta på bättre bilder på McGregors sida från skaladagana.

Killen framför flygplan Killen tittade på allt som rörde på sig, men som vanligt var alla barn som sprang omkring på området det mest spännande. Jag var nära att köpa hans första radiostyrda flygplan då dom hade erbjudanden om små söta plan för runt tvåhundra kronor. Men det får vänta något år till.

Hade min fot varit bättre hade vi klättrat in i den DC3:a som stod uppställd och killen hade fått sitta i cockpit och se alla roliga knappar. Men det kommer säkert fler chanser. En rolig detalj var att en radiostyrd kopia på just den DC3:an var uppe och flög när vi var på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fem × två =