Två matcher två tabbar

Jag satt idag framför TV’n och såg Djurgården tappa poäng mot Trelleborg på övertid. Tyvärr var det en domare som inte varit så lyckad under matchen och som delade ut fem gula kort i en match som inte var särskilt ful. Det låter kanske inte så anmärkningsvärt, men kommentatorerna påpekade gång på gång att just denna domare endast delat ut 1,5 kort i snitt per match han dömt i år.

Spelarna verkade gång på gång ha svårt att hänga med på vad som gav frispark, vad som gav kort och vad som var okej. Den situation där Djurgårdaren blev utburen på bår efter en vårdslös tackling gav inte ens frispark. Vi har tidigare under säsongen sett utvisning för liknande situationer. Frispark var det solklart för vårdslös tackling, men kanske inte mer.

Frisparken som gav kvitteringen föregicks av en solklar filmning. Då bloggen värdsklass kritiserar aftonbladets reporter för att han skrivit att det var en filmning och inte en ”omdiskuterad situation”. Då alla som vill uttala sig i fallet har sagt/skrivit att det var en filmning så tycker jag att reporten med rätta kan uttala sig så. Trelleborgs målskytt intervjuades efter matchen i TV och skrattade bara bort frågan om det var frispark.

Gårdagens match där Kalmar kvitterade även det sent i matchen efter ett vollybollslag visade att vi har ett problem med att alla matcher går att se på TV. Då vi TV-tittare kan se situationerna gång på gång så kommer vi alltid tycka att domarna är usla som inte ser allt. I situationen igår har domaren erkänt att han hade fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =