When a man loves a woman

Kändes som en passande låt nu när samkönade äktenskap blivit tillåtna i Kalifornien. Jag väntar bara på att få höra någon spela in en nyskriven text och titel, When a woman loves a woman.

Michael Bolton som nämndes igår i samband med Chers skiva från 1987 har hunnit med att spela in en stor mängd hjärtsmältande ballader. Nu finns det säkert många som tycker att det är gräsligt smöriga skräplåtar. Michael Bolton har nyligen släppt en samlingsskiva och dessutom dyker upp på allsång på skansen den 29/7 och då kommer jag skriva mer om honom.

When a man loves a woman gavs ut 1966 av Percy Sledge och 1991 av Bolton. Att låten är är av högsta kvalitet märks i listan av alla som spelat in den, där Art Garfunkel, Bette Midler, Kenny Rogers, LeAnn Rimes och Westlife kan nämnas. Orginalet håller i alla fall förvånansvärt bra fortfarande dryga 40 år senare.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0u_OnVhh82E[/Youtube]

Percy Sledge – When a man loves a woman

Michael Bolton gör verkligen låten rättvisa då han slår på alla sina hjärtekrossarkranar och sjunger den på sitt eget sätt. Nu är låten så bra i sin grund att man inte ändrar för mycket på den.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I3w3EFwqrXc[/Youtube]

Michael Bolton – When a man loves a woman

 

Personligen har jag en Svensk artist som favorit då det gäller denna låt. Mickael Rickfors har gjort en liveinspelning som ger mig gåshud.

When a man loves a woman är inte den enda 60-tals låten Michael Bolton gett sig på. (Sittin’ on) the dock of the bay utgiven 1968 av Otis Redding och 1987 av Bolton är även den en låt som jag gärna plockar fram ur skivhyllan och då i första hand orginalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − 1 =